MAD AND ETERNALLY FAITHFUL

Panoramix7 Olympiakos Blog – ΘΥΡΑ 7 ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Ο Τάκης Λεμονής στον RealFm 97,8

Posted by panoramix7 στο Νοέμβριος 16, 2007


Συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στις 11 ο Τάκης Λεμονής, στον Χατζηνικολάου μέσα απο την συχνότητα του Real Fm 97.8

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μεγάλες προσδοκίες»

«Είναι χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού η απαίτηση για το κάτι παραπάνω. Έτσι είναι φτιαγμένος ο Ολυμπιακός, είναι μια ομάδα που αυτό είναι το χαρακτηριστικό της».

«Με προσθήκες μπορούμε να πάμε ψηλά»

«Ο σχεδιασμός φέτος ήταν να γίνει μια ομάδα που να διαφέρει πολύ από τον Ολυμπιακό των τελευταίων δέκα ετών. Παίρναμε τα πρωταθλήματα, η ομάδα κατά καιρούς έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στην Ευρώπη δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σίγουρα έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αλλά το κυριότερο ήταν να αλλάξουμε νοοτροπία στον τρόπο που δουλεύουμε και ζητάμε τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής τα μηνύματα από την παρουσία της ομάδας πιστεύω πως είναι θετικά. Δεν πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα κοντόφθαλμα, γιατί έχουμε μία βάση για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Πιστεύω πως με κάποιες προσθήκες αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Το σκεπτικό είναι να χτιστεί μία πολύ καλή ομάδα με ομοιογένεια μέσα και έξω από το γήπεδο, κάτι που ήταν μειονέκτημα τα τελευταία χρόνια».

«Πρώτα το σύνολο»

«Αυτή η ομάδα δεν χτίστηκε πάνω σε κάποιους παίκτες. Προσπαθήσαμε να την χτίσουμε στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στηριζόταν σε ονόματα. Σίγουρα παίκτες όπως ο Ριβάλντο ή ο Ζιοβάνι πρόσφεραν πολλά, αλλά στην Ευρώπη μόνο αν έχεις ένα ισχυρό σύνολο μπορείς να επιβιώσεις. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό το κομμάτι».

«Προσθήκες στο σκελετό»

«Έχοντας στο μυαλό να φτιάξουμε έναν καλό σκελετό από νέους παίκτες γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όπως για παράδειγμα με τον αριθμό των παικτών. Το τέλειο θα ήταν να υπήρχαν τρεις παίκτες ακόμη. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε είκοσι μεταγραφές μαζεμένες. Έπρεπε να συνδεθεί η προηγούμενη ομάδα με την καινούρια που θέλαμε να φτιάξουμε. Ξέραμε πως δεν είμαστε υπερπλήρεις, αλλά πως έχουμε έναν καλό σκελετό. Τώρα ξεκινά το επόμενο βήμα, να πλαισιωθεί αυτή η ομάδα με τους κατάλληλους παίκτες για να δούμε αυτή την ομάδα όπως την ονειρευόμαστε».

«Δεν υποτιμούμε την Ελλάδα»

«Σίγουρα όταν παίζεις στο Μπερναμπέου την Τετάρτη και την Κυριακή σε μία ελληνική έδρα δεν είναι το ίδιο για έναν ποδοσφαιριστή. Όμως δεν ήταν αυτό το θέμα, αλλά η αντιμετώπιση των παικτών στη διάρκεια του αγώνα. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα για την οποία να είμαστε όλοι περήφανοι. Δεν υποτιμάμε το ελληνικό πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση η προσπάθειά μας εκεί δεν είναι μικρότερη από ό,τι στο Champions League. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την ομάδα. Εμείς ζητάμε να κριθούμε μετά την πρώτη φάση του Champions League, μετά τον πρώτο γύρο ή στο τέλος της περιόδου».

Περί Ίβιτς…

«Δεν υπήρξαν δηλώσεις από τον Ίλια τη δεύτερη φορά, αλλά μία συζήτησή του με δημοσιογράφο, που μεταφέρθηκε υπό μορφή δηλώσεων. Όλοι μας στον Ολυμπιακό πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν λειτουργήσουμε συλλογικά και ομαδικά δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Σίγουρα αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί υπάρχουν οι εγωισμοί του κάθε ανθρώπου που μπαίνουν στη μέση. Οι σχέσεις δοκιμάζονται μέσα από τέτοια πράγματα. Ελπίζω στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική για να δούμε τον Ολυμπιακό εκεί που ονειρευόμαστε. Ο καθένας έχει έναν τομέα, όπου ασχολείται και έχει την ευθύνη του. Δική μου δουλειά είναι να κάνω το σχεδιασμό της ομάδας, τις εισηγήσεις για το τι χαρακτηριστικά θέλουμε σε παίκτες… Ο Ολυμπιακός είναι μία ενότητα πολλών πραγμάτων. Με το μοντέλο που θέλει να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολύ δουλειά για να λειτουργήσουμε ομαδικά. Όπως εγώ ζητώ από τους παίκτες μου να δουλεύουν ομαδικά, έτσι και ο πρόεδρος θέλει εμένα και τον Ίβιτς να συνεργαζόμαστε για το καλό της ομάδας».

«Μας ενδιαφέρει ο Ντελγκάδο»

«Είναι γεγονός πως είναι ένας παίκτης που μας έχει απασχολήσει. Για όλα τα μεταγραφικά θέματα όμως πρέπει να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι στο τι ακριβώς θέλουμε και μετά να μιλάμε δημοσίως για κάποια πράγματα. Αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι πως το σκάουτινγκ έχει ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν. Δεν θα περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να δούμε κάποια πράγματα. Έχουμε μία πολύ καλή βάση και οι προσθήκες που θα κάνουμε θα είναι επιλεκτικές και καλά διαβασμένες. Αν μαζέψουμε σε κάθε μεταγραφική περίοδο τα ονόματα που ακούγονται, μιλάμε για τεράστιο αριθμό. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να αναφερθώ σε ονόματα. Αυτά τα συζητάμε στις συναντήσεις που κάνουμε».

«Δύσκολο να αναπληρωθεί ο Τζόρτζεβιτς»

«Ο περισσότερος κόσμος θα καταλάβει τι ήταν ο Τζόρτζεβιτς όταν φύγει από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες σε αυτή τη θέση. Θα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί. Ο Αρτσούμπι ήταν μία λύση, που κοιτάξαμε πως μπορεί να μας βγει και μελλοντικά. Σίγουρα η αποχή του τον επηρέασε. Είναι νωρίς να πούμε ο,τιδήποτε για αυτό το παιδί».

«Κάποιες φορές το παρακάνει ο Λούα Λούα»

«Είναι ένας παίκτης που στηρίζεται πολύ στη φαντασία και τη δεξιοτεχνία του. Είναι ένα στοιχείο που χρειαζόμαστε, αλλά με κάποιο όριο. Τα δείγματα ως τώρα είναι αρκετά καλά, γιατί στηριζόμαστε στην ταχύτητά του, αλλά ορισμένες στιγμές δεν λειτουργεί τόσο ομαδικά. Αισθανόμενος τη μεγάλη αγάπη του κόσμου θέλει να τον ευχαριστήσει με τις ενέργειές του. Προσπαθεί να ισοφαρίσει μία λάθος ενέργεια με μία εντυπωσιακή ενέργεια. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, μας έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε για να βοηθήσει την ομάδα».

Πού οφείλονται οι τραυματισμοί;

«Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Οι εντάσεις των προπονήσεων και των αγώνων είναι μεγαλύτερες από άλλες χρονιές. Σε 20 ημέρες παίξαμε 7 ματς και αυτό μας επιβάρυνε πάρα πολύ. Όταν πήγαμε στη Βέρντερ, είχε δέκα τραυματίες, η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο μήνα είχε έξι θλάσεις. Σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο δεν μιλάμε για προσπάθεια, αλλά για υπερπροσπάθεια. Μας έκανε καλό η διακοπή, γιατί θα επανέλθουν οι περισσότεροι τραυματίες».

«Όχι ενθουσιασμός, αλλά ούτε πανικός»

«Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στην υπερβολή. Μιλάμε για μία διαδρομή 30 αγώνων. Σίγουρα η συγκομιδή στους εκτός έδρας αγώνα δεν ήταν καλή. Κι άλλες ομάδες ήταν μπροστά με πολλούς βαθμούς και μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα κοντεύουν να διαλυθούν. Δεν θέλω να ούτε να μεγαλοποιούμε τις νίκες, αλλά ούτε και στις ήττες να μας πιάνει πανικός».

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο Champions League»

«Αυτό που μετρά σε μία σειρά έξι αγώνων είναι η συγκομιδή βαθμών. Αυτή η κατάρα που έσπασε με τα εκτός έδρας ματς ήταν ανακουφιστική. Ο Ολυμπιακός πλέον κοιτά στα μάτια όλες τις ομάδες, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Είναι για μας πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Έχουμε δύο ακόμη ματς και για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: θα παλέψουμε σαν τρελοί για να καταφέρουμε το καλύτερο. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο αγώνας με τη Λάτσιο ίσως αποδειχτεί το πιο καθοριστικό παιχνίδι. Έτσι το αντιμετωπίζουμε, χωρίς να μπούμε στη λογική των περασμένων χρόνων. Πλέον μας ενδιαφέρει μετά από κάθε ματς να ξέρουμε πως έχουμε προσπαθήσει όσο μπορούσαμε. Μπήκαμε στη φάση των υπολογισμών, αλλά θα είναι λάθος να αλλάξουμε την τακτική που είχαμε ως τώρα. Ο Ολυμπιακός θα μπει στο ‘Ολίμπικο’ για το καλύτερο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα… Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτυχία η τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA. Αυτό που ονειρεύομαι για τον Ολυμπιακό είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που να περπατάμε στο δρόμο και να μας δίνουν συγχαρητήρια οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για την παρουσία μας στην Ευρώπη. Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αυτό».

«Περήφανος ο κόσμος»

«Αυτό το δέσιμο που αρχίζει και υπάρχει μεταξύ κόσμου και ομάδας οφείλεται στον τρόπο που παίζουμε. Ο κόσμος είναι περήφανος για τον τρόπο που παίζουμε. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεχτήκαμε γκολ και όλο το γήπεδο άρχισε να φωνάζει δυνατότερα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε με τίποτα».

6 Σχόλια to “Ο Τάκης Λεμονής στον RealFm 97,8”

 1. lemonaki said

  ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΆΤΗ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΆ. ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΉΣΕΙΣ ΛΈΕΙ YES MASTER SOKRATES!!!

 2. panoramix7 said

  Δεν ξέρω τι λέει στον Σωκράτη αλλα είναι πολυ καλύτερος απο τον ΤΡΟΝΤ που είχαμε πρίν.
  Αν είναι να λέει «YES MASTER» και να έχει τέτοια αποτελέσματα στην Ευρώπη, ας το λέει.
  Θυμήσου εσύ αλλο προπονητή που με 12 νέους παίχτες στην ομάδα, να παίζει ΤΕΤΟΙΑ μπάλα στο Μπερναμπέου, στο Καραισκάκη με ΤΟΣΟΥΣ τραυματίες, και με ΔΙΠΛΟ στη Βρέμη με ΜΠΑΛΑΡΑ και με 1-3!!!

  Yes SIR!!

 3. lemonaki said

  σωστός αλλά δεν γίνετε έτσι δουλειά. Αν δεν είσαι κυρίαρχος του «παιχνιδιού» δεν θα πας πουθενά , δεν μπορεί να βαράνε τον ζουρνά 2 (βλέπε ιβιτς) Δεν μπορεί να λέει ο Λεμονής ότι είναι όλα μια χαρά
  και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε . εμμ

 4. panoramix7 said

  Ψάχνεις ντε και καλά να βγάλεις μπελά μεσα στην ομάδα ρε?
  Αν εχουν κόντρα η όχι, δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με νοιάζει να χτιστεί μια καλή ομάδα για τα επόμενα χρόνια, πραγμα που δείχνει οτι ΓΙΝΕΤΑΙ. Αν είναι να τσακώνονται και να παίζει τόσο καλη μπάλα σε ευρωπαϊκά γήπεδα, ας πλακωθούν και στις μπουνιές!!

  Μην στηρίζεσαι όμως φίλε σε αυτά που γράφουν οι εφημερίδες.. Μήπως είσαι βαζελό-φιλος με φιλο-αεκτζίδικα αισθήματα??

 5. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε μου φαίνεται.

 6. panoramix7 said

  Ξέρουμε τι θέλουμε.. τα θέλουμε ΟΛΑ..ετσι δεν παει? 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: