MAD AND ETERNALLY FAITHFUL

Panoramix7 Olympiakos Blog – ΘΥΡΑ 7 ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Οι εξηγήσεις του Big-Sofo

Posted by panoramix7 στο Δεκέμβριος 23, 2007


Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε μέσα απο την προσωπική του ιστιοσελίδα, αναφορικά με την διακοπή συμβολαίου που του έκανε ο Ολυμπιακός επειδή, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση, αρνήθηκε να μεταβεί στην Ελβετία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο για να μπεί σε πρόγραμμα μείωσης βάρους.

Big-Sofo

Ενόψει των συμβάντων των τελευταίων 24ωρων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Σοφοκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ενδεχομένως έχω κάνει λάθη στη ζωή μου και την καριέρα μου, όμως θεωρώ το λιγότερο άδικο το συκοφαντικό κύμα δυσφήμισης που δέχθηκα το τελευταίο 24 ωρο από «κύκλους» και διαρροές της ομάδας μου σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν –κάτι το οποίο έμαθα από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ- να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα απλά να παραθέσω τα γεγονότα των τελευταίων ημερών για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:
Στις 29 Νοεμβρίου, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία των επιχειρήσεων της οικογένειας Αγγελόπουλου, παρουσία των κ.κ Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και των νομικών και οικονομικών τους συμβούλων, μου προτάθηκε η λύση της μετάβασης σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού την οποία αποδέχτηκα άμεσα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Δευτέρα 3/12 όπου και οι άνθρωποι της ομάδας και της οικογένειας Αγγελόπουλου θα μου παριουσίαζαν τις εναλλακτικές λύσεις για να αποφασιστεί ποια είναι η καλύτερη και ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση μου.
Η αναζήτηση φαίνεται ότι διήρκεσε αρκετά περισσότερο (ακριβώς 20 μέρες, διάστημα στο οποίο τόσο εγώ όσο και οι εκπρόσωποι μου ρωτούσαν επανειλημμένα και από ενδιαφέρον αν έχει βρεθεί το κέντρο και η απάντηση ήταν ότι αναζητείται το καλύτερο) και αντί για τις 3 , το ραντεβού έγινε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου τελικά. Στην συνάντηση , ενημερώθηκα για το κέντρο στην Ελβετία το οποίο είχε επιλέξει η ομάδα και στο οποίο όχι απλώς δέχτηκα να πάω, αλλά ζήτησα από τους εκπροσώπους μου αντί για τις 3/1 όπου είχε προγραμματιστεί να φύγω, να βρούμε τρόπο και να φύγω αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και άρχισα αμέσως να πακετάρω τα πράγματα μου. Ήταν τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη στην επιλογή και η διάθεση μου να φύγω άμεσα που δεν ζήτησα καν από τους ανθρώπους μου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το κέντρο, πέρα από το site του κέντρου που πήραμε ή τι ακριβώς θα κάνω εκεί ή αν θα υπάρχει κάποιος άνθρωπος της ομάδας που θα έρθει μαζί μου για να με παρακολουθεί και να με βοηθάει στις προπονήσεις (και όπως έμαθα εκ των υστέρων αυτό το πρόσωπο δεν είχε ακόμη βρεθεί)
Έχοντας συμφωνήσει επί της ουσίας και αποδεχτεί την λύση της μετάβασης στο εξωτερικό, οι εκπρόσωποι μου συζητούσαν με τους αντίστοιχους της Κ.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την τελική διαμόρφωση του πολυσέλιδου κειμένου τροποποίησης του συμβολαίου μου που είχε ζητηθεί από την ομάδα, χωρίς όμως επαναλαμβάνω σε καμιά περίπτωση να τίθεται σε αμφιβολία η θέληση και απόφαση μου να φύγω άμεσα. Εντελώς ξαφνικά και ενώ το κείμενο παρελήφθη από τον νομικό μου σύμβουλο την Τετάρτη το πρωί, μπήκε τελεσιγραφική διορία μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, ότι αν δεν υπέγραφα την τροποποίηση, χωρίς την παραμικρή αλλαγή από το αρχικό κείμενο, έπαυε να ισχύει η πρόταση της Ελβετίας.
Με βάση τις «διαρροές» που έχουν γίνει και οι οποίες δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι είναι η επίσημη θέση της ομάδας καθώς οι εκπρόσωποι και η διοίκηση της ήταν παρόντες στις συναντήσεις και είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν την πρόθεση να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα ούτε και είναι κακόβουλοι απέναντι μου, έχω απλά να επισημάνω τα εξής:
– ουδέποτε αρνήθηκα να πάω σε κέντρο στην Ελβετία και είμαι έτοιμος και διατεθειμένος να φύγω όποτε μου το ζητήσει η ομάδα μου
– ουδέποτε ζήτησα να μείνω ελεύθερος μόλις επιστρέψω από την Ελβετία. Επειδή ο κόσμος του Ολυμπιακού που με έχει αγκαλιάσει τόσο όλα αυτά τα χρόνια έχει μνήμη, θα ήθελα απλά να του θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2006 στο απώγειο της καριέρας και της αθλητικής μου αξίας υπέγραψα σε χρόνο-ρεκόρ 4ετη επέκταση του συμβολαίου μου με τον Ολυμπιακό και ενώ εκείνη την χρονική στιγμή βάσει της ισχύουσας σύμβασης είχα το δικαίωμα να φύγω με το πολύ μικρό ποσό των 250,000 Δολλαρίων για τους Λ.Α Κλίππερς του ΝΒΑ οι οποίοι μου ζητούσαν φορτικά να υπογράψω γι’αυτούς με πολλαπλάσιες αποδοχές
– ουδέποτε αρνήθηκα να πληρώσω για την μετάβαση μου στο κέντρο της Ελβετίας, αφού άλλωστε επί της ουσίας για το διάστημα που θα ήμουν εκεί, εγώ θα πλήρωνα το κέντρο και ο Ολυμπιακός θα κατέβαλε τα χρήματα για λογαριασμό μου εκεί αντί να δίνει σε μένα τις δόσεις του συμβολαίου μου, κάτι το οποίο δέχτηκα από την πρώτη κιόλας συνάντηση της 29/11
– δεν θα μπορούσα όμως να δεχτώ, τουλάχιστον όχι χωρίς να βάλω κάποιες δικλείδες, ότι το συμβόλαιο μου και η σχέση μου με τον Ολυμπιακό από εδώ και πέρα και μετά την επιτυχή παραμονή μου στο κέντρο του εξωτερικού, θα κρίνεται με μοναδικό κριτήριο το βάρος μου και μάλιστα βάρος που ουδέποτε είχα στην καριέρα μου και είναι εξωπραγματικά μικρότερο από το βάρος με το οποίο πιστεύω έπαιξα με αρκετή επιτυχία στην περίοδο 2005-06 και 2006-07 και συνέβαλα όσο μπορούσα στην επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας στην Ιαπωνία. Δεν θέλω να ανοίξω -τώρα- αυτή την πολύ μεγάλη συζήτηση, όμως δεν είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για το σωματικό μου βάρος και όσο και αν η υποστήριξη των ιδιοκτητών ήταν μεγάλη (μέχρι τώρα), ήμουν και είμαι και μέλος μιας ομάδας. Της ίδιας που ήμουν και το 05-06 και το βάρος μου ήταν πολύ χαμηλότερο…
Έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι αγωνιστής και θα παλέψω και αυτή την φορά σκληρά για να τα καταφέρω. Όποιος θέλει να σταθεί δίπλα μου και να με βοηθήσει, είναι ευπρόσδεκτος. Εγώ το χέρι μου το απλώνω, αλλά από μόνο του δεν φτάνει. Από κει και πέρα ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους…»

Διχασμένες οι γνώμες… Οι μόνοι που ξέρουν ολόκληρη την αλήθεια είναι η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο ίδιος ο Σοφοκλής. Το θέμα όμως είναι να βρεθεί μια λύση ώστε ο θηριώδης Σόφο να επιστρέψει και να προσφέρει στην ομάδα όπως παλιά. Αυτοί οι τσακωμοί ΜΟΝΟ κακό κάνουν στον Ολυμπιακό. Στην τελική και στην ενεργό δράση να επιστρέψει ο παίκτης, μπορεί μετά να έχει ραγίσει το γυαλί και να μην ΘΕΛΕΙ να παίξει…

Είναι κρίμα….

 Απάντηση της ΚΑΕ

4 Σχόλια to “Οι εξηγήσεις του Big-Sofo”

 1. redfan said

  Ποιες εξηγησεις? Δευτερη φορα κανει τη μαλακια και παει κοντρα στη διοικηση. Δεν τον χαλασε η διακοπη συμβολαιου ομως.. Αντε οποιος δε θελει εξω απο την ομαδα….

 2. panoramix7 said

  Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς του ζήτησε η διοίκηση, μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα..
  Υπάρχουν πληροφορίες, ότι του ζητήθηκε προσαρμογή του συμβολαίου. ΑΝ οι νέοι όροι που του προσφέρθηκαν ήταν πιασοκώλικοι???? ΛΕΩ….
  Απλά…ΜΗΝ προτρέχουμε.

 3. redfan said

  Κοιτα.. Για ποσο πιασοκωλη πιστευεις τον Αγγελοπουλο?
  Εγω εμαθα οτι η προσαρμογη στο συμβολαιο του ηταν οτι απο το κεντρο που θα πηγαινε θα υπηρχε ορος να γυρισει σε οχι περισσοτερα απο καποια συγκεκριμενα κιλα…

 4. panoramix7 said

  Αν είναι έτσι..οκ πάσο.
  Αλλα επιμένω ότι δεν τα ξέρουμε όλα όσα έχουν γίνει..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: