MAD AND ETERNALLY FAITHFUL

Panoramix7 Olympiakos Blog – ΘΥΡΑ 7 ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Με το μυαλό στην Μόσχα

Posted by panoramix7 στο 7 Απριλίου, 2008


Εκεί είχε μάλλον το μυαλό της η ομάδα την ημέρα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Και το πλήρωσε. Παραπάνω απο τους μισούς παίκτες ήταν σε άσχημη ημέρα και σε συνδιασμό με τους τραυματισμούς των Ματσιγιάουσκας και Βασιλειάδη το έργο του Πανιωνίου έγινε ακόμα πιο έυκολο.

Τελικό σκόρ 84-72 και οι όποιες ελπίδες για την πρώτη θέση χάθηκαν, αφού ουτε αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να εκμεταλευτούμε την απώλεια βαθμών του βάζελου απο το αεκάκι….

Ελπίζω μετά απο μια απρόσμενη ήττα, να χαρούμε και μια απρόσμενη (κατά τη γνώμη μου) νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στο φαιναλ φορ..

Γιαννάκης:

«Ο Πανιώνιος κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε. Είμαστε μια ομάδα που θα έχει σκαμπανεβάσματα αλλά μέσα από αυτά μαθαίνουμε και έχουμε υπομονή».

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και κοιτάμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Με τους Μαυροκεφαλίδη και Βασιλειάδη που είχαν κάποια προβλήματα θα δούμε την Δευτέρα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο αυτή την ώρα. Συγχαρητήρια και πάλι στον Πανιώνιο.

Μπλάκνει:

«Κάθε φορά που χάνεις ένα παιχνίδι είναι πολύ άσχημο. Η ήττα αυτή μας έδειξε ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Από την άλλη αυτή η ήττα μας κάνει σήμερα να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην προπόνηση. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι στο μυαλό και στο σώμα. Τους κερδίσαμε στο γήπεδο τους και μπορούμε να το κάνουμε και πάλι. Αυτοί θα έχουν την πίεση και πιστεύω ότι ο κόσμος θα τους γεμίσει ακόμα περισσότερο με πίεση. Το κλειδί για τη νίκη θα είναι να ελέγξουμε το ρυθμό, να έχουμε υπομονή και να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού».

Συνέντευξη έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο επίσημο site της Ευρωλίγκα διαβάστε την εδω..

Μεταφρασμένη η ίδια συνέντευξη :

Γεια σου, κοουτς Γιαννάκη. Είμαι μεγάλος φίλαθλος του Γιαννάκη. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως αισθάνεσαι να προπονείς έναν από τους πιο περήφανους συλλόγους στον κόσμο; Επίσης, ποια είναι τα αισθήματά σου πριν από το αποφασιστικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα; Ευχαριστώ.
Τζέιμς Σαβουλίδης – Canberra, Australia

«Αισθάνομαι περήφανος, σίγουρα πολύ περήφανος. Πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και να κερδίσουμε».

Γιατί ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας έρχεται από τον πάγκο στα πρόσφατα παιχνίδια; Δεν έχει αποθεραπευτεί εντελώς από τον τραυματισμό του ή δεν ταιριάζει στην αμυντική σας φιλοσοφία και δεν ξεκινά στη βασική πεντάδα;
ShilasLithuania

«Γενικά στις ομάδες μου, δεν με ενδιαφέρει ποιος ξεκινά το παιχνίδι και ποιος όχι. Αυτή δεν είναι προτεραιότητά μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη και πρέπει να συμβούν, έτσι ώστε κάποιος να ξεκινήσει το παιχνίδι. Όσον αφορά τον «Μάτσας», από τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, δεν έχει προπονηθεί ακόμα 100%. Το μεγαλύτερο διάστημα είναι εκτός προπονήσεων εξαιτίας των τραυματισμών.

Κύριε Γιαννάκη, τι χρειάζεται ένα αγόρι για να αναπτύξει τον εαυτό και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος μπασκετμπολίστας και προπονητής, όπως ήσουν εσύ στην καριέρα σου; Ευχαριστώ.
TanosGreece

«Είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που πάντα πιστεύουν. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα και την ευκαιρία να αναπτύξει όποιο ταλέντο έχει. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να έχεις αθλητική ικανότητα και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιείς σωστά το μυαλό σου έτσι ώστε κάθε φορά, να πραγματοποιείς την καλύτερη κίνηση για να πετυχαίνεις το στόχο σου. Κι επίσης, το κυρίαρχο είναι ότι πρέπει να συνεργαστείς μ’ άλλους και να τους κάνεις χαρούμενους που είναι συμπαίκτες σου. Αυτά είναι πράγματα που ένας άνθρωπος, ένα παιδί μπορεί να κάνει για να διασκεδάζει το παιχνίδι ακόμα περισσότερο. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με φίλους. Δεν χρειάζεται χρήματα για να αγοράσεις ιδιαίτερο εξοπλισμό και δεν χρειάζεσαι μεγάλο χώρο για να εξασκηθείς. Μπορείς να το κάνεις ακόμα και στο δωμάτιο σου».

Γεια σας κύριε Γιαννάκη. Ως προπονητής, φτάσατε ποτέ στο σημείο να πείτε στους παίκτες σας «Αν δεν το κάνεις σωστά, θα παίξω εγώ για σένα»; Χαιρετίσματα σ’ όλους.
PanagiotisGreece

«Όχι. Εγώ πάντα θέλω να βοηθώ τους παίκτες μου να κάνουν καλύτερα πράγματα απ’ ότι έκανα εγώ. Και πάντα πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορούσε η δική μου γενιά».

Κόουτς, όταν ανέλαβες τον Ολυμπιακό αποφάσισε να διατηρίσεις το ίδιο ρόστερ άσχετα με το ότι κάποιοι παίκτες έμοιαζαν να μην ταιριάζουν στη φιλοσοφία σου. Μετά την αναχώρηση του Μαρκ Τζάκσον, μετάνιωσες που αποφάσισε να μην προσθέσεις έναν παίκτη όταν είχες την ευκαιρία να το κάνεις;
Marios – Greece

«Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, υπήρχε πολύ λίγος χρόνος μέχρι να τελειώσει το deadline της Ευρωλίγκα για τις μετεγγραφές. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πάντα θέλω να δίνω την ευκαιρία στα παιδιά που ξεκίνησαν στην ομάδα, να δείξουν ως επαγγελματίες ότι μπορούν να δουλέψουμε με τη νέα φιλοσοφία. Πιστεύω ότι κάθε παίκτης, αν θέλει μπορεί να το κάνει».

Κύριε Γιαννάκη, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα – όχι μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού – θέλουν να ξέρουν τι γίνεται με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Βελτιώνεται; Έχει ελπίδες να παίξει σύντομα;
DimitrisGreece

«Βελτιώνεται και προσπαθεί σκληρά, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή μαζί του επειδή χρειάζεται χρόνο και τον χρειαζόμαστε υγιή, όχι μόνο για ένα παιχνίδι, αλλά για πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι τόσο αυτός όσο και οι φίλαθλοι, πρέπει να έχουν υπομονή, γιατί το αξίζει».

Γεια σου κόουτς Γιαννάκη. Πως μπορείς να περιγράψεις τις διαφορές από το να κοουτσάρεις την εθνική ομάδα κι ένα σύλλογο;
Klemen KodrcaLjubljana, Slovenia

«Στην Εθνική ομάδα, πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε παιδιά που έχουν τις τεχνικές δεξιότητες και την ικανότητα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Μερικές φορές είναι πιθανό να έχουν συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν που έχει τελειώσει. Με την Εθνική ομάδα δεν υπάρχει χρόνος για να παίξεις αποτελεσματικό μπάσκετ. Πρέπει να το κάνεις μέσα σε δυο μήνες. Τα παιδιά της εθνικής, πάνε στην ομάδα από την αγάπη τους για το μπάσκετ και την εθνική. Στο σύλλογό σου, ανάλογα με το μπάτζετ που έχεις, επιλέγεις τους παίκτες που πρέπει να κάνουν αυτό που εσύ θες και κάποιους μπορείς να τους αλλάξεις αν δεν προσαρμοστούν.

Κάθε δυο, τρεις μέρες έχεις διαφορετικό παιχνίδι μ’ άλλο αντίπαλο. Πρέπει όμως παράλληλα να βελτιώνεις τους παίκτες σου, να μαθαίνεις για τους αντιπάλους, να σχεδιάζεις το επίπεδο της φυσικής κατάστασης της ομάδας ανάλογα με το πρόγραμμα όλης της σεζόν. Πρέπει να παρακολουθείς από κοντά τους αντιπάλους σου και τον τρόπο που παίζουν. Γενικό, είναι δυο διαφορετικές δουλειές και θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για να το εξηγήσουμε. Σίγουρα όμως και οι δυο θέσεις σου δίνουν γνώσεις για το μπάσκετ και τους παίκτες και πως να κάνεις τις ομάδες να παίξουν καλύτερα».

Κύριε Γιαννάκη, παρακαλώ πείτε μας τι πιστεύεται για τον Μίλος Τεόντοσιτς; Σας εύχομαι καλή τύχη στη Μόσχα και με την Ελλάδα στο προολυμπιακό τουρνουά. Πάμε κόκκινοι.
Zeljko VojinovicSerbia

«Είναι μεγάλο ταλέντο. Αν βελτιώσει τις αθλητικές του ικανότητες και έχει υπομονή, μπορεί να βοηθήσει πολύ το σέρβικο μπάσκετ και φυσικά εμάς».

Γεια σου κόουτς. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές με το παιχνίδι της ομάδας κοντά στο καλάθι τώρα που ο Μαρκ Τζάκσον δεν είναι μέρος του ρόστερ; Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
AlexLondon, England

«Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα σ’ αυτό το θέμα έτσι ώστε να έχουμε την ποιότητα και στα δυο μέρη του γηπέδου. Αυτό που μας έδινε ο Μαρκ Τζάκσον στη μια πλευρά του γηπέδου θέλουμε να το έχουμε και στις δυο.

2 Σχόλια to “Με το μυαλό στην Μόσχα”

  1. Stathism said

    Γεια σου φίλε. Ωραίο το blog σου.
    Ερυθρόλευκους χαιρετισμούς από έναν ακόμη ερυθρλόλευκο blogger.

  2. George said

    Ωραια συνεντευξη. αν ήταν ο πινι μπορει να το ρωταγαν απο ποια πιτσαρια παραγγελνει, τι κρασι πινει με το βραδυνο του, που μα μαθαινει τα ανέκδοτα που λεει και πόσο λατρεύει τους αμερικανους παικτες…..

Sorry, the comment form is closed at this time.